ass.col. de dones de móra la nova

dijous, 3 de març del 2011

el 8 de març, coincidint amb el dia de la dona treballadora, es publica el llibre “Trampa de foc”. El llibre es basa en la història real de l’incendi de la fàbrica tèxtil Triangle a Nova York l’any 1911. A l’incendi hi van morir 146 persones, gairebé tot dones. Aquest fet va suposar la revolta de les dones per una treball digne, i va canviar la regulació laboral dels treballadors. El 25 de març el malaurat incendi del Triangle compleix 100 anys.

Aquest incendi va ser un dels esdeveniments de l’època que va donar lloc a la celebració del Dia de la Dona Treballadora. El llibre vol ser un homenatge i un recordatori a totes les dones que han lluitat i lluiten per la igualtat i llibertat de les dones.

“Trampa de foc” està escrit en Lectura Fàcil. Els llibres LF segueixen unes directrius internacionals concretes per ser llegits i entesos per persones amb dificultats lectores. A grans trets, narren una història concreta i lògica amb una única línia argumental, evitant el llenguatge abstracte i simbòlic.

L’autora, Núria Martí Constans va néixer el 1966 a Calella de la Costa i viu a Girona. Llicenciada en Filologia Catalana, és professora de català per a adults i escriptora. Ha obtingut diversos premis literaris. Entre altres, ha publicat la novel·la “Hores prohibides” (2009) i la novel·la de Lectura Fàcil “Les mateixes estrelles” (2010). És autora del bloc nuriamarticonstans.blogspot.com.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici